Sprawozdanie - sezon 2011

Podsumowanie sezonu lekkoatletycznego 2011 roku

W dniu 2 grudnia, w sali klubowej KS Stal w Ostrowie Wlkp. , odbyło się uroczyste podsumowanie działalności sekcji lekkiej atletyki w 2011 r. W spotkaniu uczestniczyli: zawodnicy i trenerzy sekcji, wiceprezes klubu d/s finansowych - Przemysław Niezgódka oraz dziennikarze prasowi i telewizyjni. Atrakcją spotkania był wspaniały tort w kształcie bieżni lekkoatletycznej ze zdjęciem (jadalnym) lekkoatletów w środku. Zebranie przebiegało w przedświątecznej atmosferze. Były podziękowania, gratulacje, wspomnienia. Najlepsi sportowcy zostali udekorowani pięknymi pucharami. Miłą niespodziankę sprawili swoim trenerom również zawodnicy wręczając im upominki. Najwięcej pracy mieli - licznie przybyli na spotkanie - dziennikarze, którzy rozmawiali z zawodnikami i trenerami oraz notowali spostrzeżenia i informacje zawarte w sprawozdaniu sekcji za rok 2011., które zaprezentował kierownik sekcji - Tomasz Stodolski. Po nim wystąpił trener - Marek Walczak, który podziękował zawodnikom za osiągnięte sukcesy i podkreślił, że sekcja lekkiej atletyki otwarta jest dla wszystkich dziewcząt i chłopców, którzy chcą zajmować się lekką atletyką, bez względu na ich umiejętności i poziom sportowy. Pan prezes Przemysław Niezgódka podziękował zawodnikom i trenerom za osiągnięte w roku 2011 wyniki i życzył powodzenia w przyszłym roku. Kolejnym punktem programu było wręczenie najlepszym zawodnikom pucharów. Najokazalsze puchary otrzymały tegoroczne medalistki mistrzostw kraju: Ewa Rosiak i Roksana Podlewska. W drugiej kolejności uhonorowani pucharami zostali sportowcy, którzy w bieżącym roku odnieśli spore sukcesy na arenie ogólnopolskiej i makroregionalnej: Julia Dutkiewicz, Olga Michalska, Weronika Kowal i Artur Sikora. Pamiątkowy dyplom otrzymał również Gerard Otwiaska za pomoc w organizacji imprez lekkoatletycznych na terenie naszego obiektu.

RELACJA TV PROART Z IMPREZY: PODSUMOWANIE LA

Wyróżnieni sportowcy:

* Ewa Rosiak - brązowa medalistka w skoku w dal w Mistrzostwach Polski Młodzieżowców.

* Roksana Podlewska - brązowa medalistka w skoku w dal w Mistrzostwach Polski Młodzików

* Julia Dutkiewicz - kat. "dzieci" - aż 4 medalowe miejsca na listach Polskiego Związku Lekkiej Atletyki

* Olga Michalska - finalistka Mistrzostw Polski Młodzików oraz  Samsung Athletic Cup w skoku wzwyż

* Weronika Kowal - brązowa medalistka Mistrzostw Makroregionu w biegu na 300 m. p. płotki.

* Artur Sikora - finalista Mistrzostw Polski w Biegach Przełajowych